How to make use of User Groups to show/hide products

Discussion in 'Setting-up protection' started by mtnbkr, Feb 2, 2012.

  1. mtnbkr

    mtnbkr New Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    4
    Is it possible to show/hide products based on a user's group rather than by choosing specific category(s)/or specific product(s) on the Product Configuration pop-up of the forms editor?

    Thanks!
    --
    Bill Arlofski
    Reverse Polarity, LLC
  2. alexander

    alexander Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Messages:
    6,274
    No there is no such functionality yet. Also this is not clear how this should work for visitors(if there is no user yet and there is no group)
  3. mtnbkr

    mtnbkr New Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    4
    I could see guests or users in no user group simply would not see products that required a specific group membership.

    For products that you'd want to make available to guests or users in no group(s) the same kind of protection could be implemented as is done with protecting product availability with the two options:
    "To order this product user must have an"

    and

    "Disallow ordering of this product if user has"

    Or the same way there are Access permissions on the "Protect Content" pages, files, folders, links area

    Just a thought. Great looking product and we are looking to go live with it shortly.

    OH... And thanks for the FAST response times!

    --
    Bill Arlofski
    Reverse Polarity, LLC
  4. calumk

    calumk New Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    1
    I was just wondering if this was possible? or if it was planned for an upgrade.
    Im new to amemberpro, and was interested in allowing specific groups of people to buy different subscriptions...
    Is this possible?
    Im surprised it isn't a more commonly requested feature.
  5. follow99

    follow99 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    2
    Sorry to resume this old post, have you solved this problem?
  6. caesar

    caesar aMember Pro Developer Staff Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    1,686
    Hello,

    I am afraid it is not possible to do by default but
    we can implement plugin that will add such feature if necessary.

    Please contact us in helpdesk for details:
    https://www.amember.com/support

    Best Regards.

Share This Page