Autoresponder doesn't work after mass-subscribe

Discussion in 'Troubleshooting' started by tokazama2, Jul 23, 2013.

  1. tokazama2

    tokazama2 aMember Pro Customer

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    51
    I have found that after I mass-subscribe a group of people they do not receive the autoresponder message I have set up. It works when I add one person at a time.

    1) Did I set something up wrong?
    2) Is there a way to manually force an autoresponder to send?
  2. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    Is this for a 3rd party system like aweber? Or internal amember messages?

    David
  3. tokazama2

    tokazama2 aMember Pro Customer

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    51
    It is internal amember messages. It isn't a big deal. I am not going to come up against it very often.
  4. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    Perhaps cron isnt working properly.
    I had a member that had a problem with expired emails not being sent on godaddy- was an issue with the way mysql was being used in amember and godaddy's setup. amember did a tweak to their code and its working now.

    David
  5. tokazama2

    tokazama2 aMember Pro Customer

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    51
    I have godaddy. I can't get the cron to work. Does anyone know what I need to do? This is the code I received when the godaddy setup prompted me to browse for the cron.php:

    /web/cgi-bin/php5 "$HOME/html/aMember/cron.php"
  6. gswaim

    gswaim CGI-Central Partner

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    641
    Tokas,

    You can have aMember run your cron.
    • Log into aMember.
    • Go to the member area (click on My Account)
    • Click on "Cron Job" at the top.
    • Click on "New Record"
    • Add the path to your cron job file (example path is given)
  7. tokazama2

    tokazama2 aMember Pro Customer

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    51
    Does that work just as well? Is there any benefit to running it on goDaddy?
  8. gswaim

    gswaim CGI-Central Partner

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    641
    They both run the cron.php file and get the exact same results
    No. This service is provided for aMember users that are having a hard time setting up a cron job on their own server. I would take advantage of this.
  9. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    I'm wondering if it wouldnt be a good idea to have cron run on your site, and also have it run on amember.com. This way if for any reason cron has a problem on either your site or amember theres a backup running.

    David
  10. hoofmanw

    hoofmanw New Member

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    4
    You need to replace $HOME with the absolute hosting path of your account. Just to be clear I have and am still having the same problem.

Share This Page