Automatic login to wordpress?

Discussion in 'Integration' started by aknetwork, Jul 11, 2012.

  1. aknetwork

    aknetwork aMember Pro Customer

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    52
    Hello,

    I found related threads to this one but very old dated.

    When user logs in to amember and then clicks to the Link to access his content, Wordpress asks him Again to put their login details. This is very annoying and some people think the problem is their password is not working (that is not the actual problem).

    I am using the latest amember version and the latest wordpress version and the aMember PRO v4 Integration Plugin for Wordpress

    How can I make the integration login the user in wordpress without asking them to put again their login details?

    thanks!

  2. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    It shouldnt be- something is off on your integration.

    David
  3. aknetwork

    aknetwork aMember Pro Customer

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    52
    What do you suggest I do?
  4. skippybosco

    skippybosco CGI-Central Partner Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Messages:
    2,526
    What version of wordpress are you using?

    Is your wordpress installation on the same domain as your amember install or on a subdomain or completely different domain?
  5. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    This is a common error- have you set amember admin and wordpress admin to either both use www or both not use it?

    David
  6. aknetwork

    aknetwork aMember Pro Customer

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    52
    I am using the latest wordpress version and the latest amember version.

    My amember is installed at: mysite.com/amember and my wordpress is installed at: mysite.com/mywordpress (that could be the problem?)

    I dont understand that David. How do I configure that?

    Thanks!!
  7. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
  8. aknetwork

    aknetwork aMember Pro Customer

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    52
    I still dont understand David. Do you mean on Setup/configuration in amember? If so, where?

    on wordpress settings I have http://mysite.com (without www) and also in amember
  9. davidm1

    davidm1 aMember User & Partner

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    4,435
    OK, then it sounds like something else is wrong on your configuration.

    David
  10. aknetwork

    aknetwork aMember Pro Customer

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    52
    My amember is installed at: mysite.com/amember and my wordpress is installed at: mysite.com/mywordpress

    Could that be the problem? the fact that my wordpress is not on mysite.com/amember/wordpress?
  11. skippybosco

    skippybosco CGI-Central Partner Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Messages:
    2,526
    No. It is not necessary to have Wordpress inside the aMember folder. I've sent you a private mail to get some additional security information.
  12. charac_1

    charac_1 New Member

    Joined:
    Aug 23, 2012
    Messages:
    19
    I am having the same problem and I don't know where to start looking. Our site is http://www.cablehaywardarts.org.

    aMember is installed in the root directory as is WordPress. I don't understand your comment though about whether both are set to www or not?
  13. charac_1

    charac_1 New Member

    Joined:
    Aug 23, 2012
    Messages:
    19
    I'm on a roll today with answering my own questions. I got it working. I had to manually copy all of the Unique Keys and Salt Strings from the WordPress wp-config.php file into the aMember WordPress configuration screen.

Share This Page